Translate

sobota 9. marca 2013

Aloe vera a vredy predkolenia na nohách


Aloe vera a bércové vředy na nohou
Čo sa týka vredov predkolenia a Aloe vera, bol v roku 1998 vykonaný výskum, ktorý pozoroval vplyv Aloe vera na liečbu tohto druhu ochorenia. Z uvedeného výskumu vyplynulo, že Aloe vera zrýchľuje hojenie poškodených epiteliálnych tkanív. Ako?




Aloe vera má ako vyživujúci, protizápalové a antibakteriálne účinky. Navyše stimuluje rast väzivového tkaniva. Jednou časťou výskumu bola pilotná štúdia vykonávaná na chronických vredoch predkolenia umiestnených na nohách pacienta. Štúdia samotná prebiehala na siedmich vybraných pacientoch. Všetci z nich mali vredy predkolenia, ktoré sa nepodarilo vyliečiť iným spôsobom, transplantácii kože v ne počítajúc.

Každý z pacientov bol najskôr testovaný, či netrpia alergiou na konzervanty obsiahnuté v aloe produktu. Následne u neho boli vyfotené známky jeho ťažkostí a bol vykonaný rutinný odber krvi. Každý z pacientov dostával denne napiť 60 ml 98% aloe vera gélu. Vredy potom boli za dohľadu odborného personálu ošetrované aloe vera želatínou, ktorý obsahovala 86% podiel aloe vera.

Všetci pacienti mali vred prítomný na tele medzi štyrmi až pätnástimi rokmi. Jeden z pacientov bol mužského pohlavia, šesť ženského. Z celej vzorky bolo česť pacientom spokojných so zavedeným režimom a z pokrokmi, ktoré mala liečba na ich chorobu.

Posledný s pacientov, ktorý bol medzi staršími, svoju účasť na štúdii ukončil s tým, že sa nemohol preniesť cez počiatočné pocit pichania, ktorý bežne prešiel po 20-30 minútach. Výsledkom štúdie bolo úplné zahojenie vredov v troch prípadoch. V jednom prípade došlo k čiastočnému zahojeniu a v jednom so zvyšných k žiadnemu viditeľnému zlepšeniu.

Počas štúdie došlo i k pozitívnym vedľajším účinkom - viditeľnému zlepšeniu kvality vlasov, nechtov a kože. Je vhodné podotknúť, že pacient, ktorý mal vred dlhých 15 rokov a nedarilo sa ho vyliečiť iným spôsobom, bol vyliečený aspoň do takej miery, že už u neho nastala možnosť prevedenie transplantácie kože.

Originálne Aloe Vera concentrate 99.5% objednávajte  v našom e-shope.